Matyt, garsiausias ir didžiausias žygiams, bėgimui ir šiaurietiškam ėjimui skirtų lazdų gamintojas po saule. Šiais metais savo asortimente turime gausų žygiams skirtų lazdų pasirinkimą! Tam, kad kiekvienas galėtų pasiruošti savo patogiai kelionei.

Iš pradžių (apie 1950 m.) įmonės įkūrėjai vyras ir žmona Karl ir Gertrud Lenhart gamino medinius užrašus, skirtus kepykloms ir mėsinėms, tačiau Karl aistra slidinėjimui ir patirtis lėktuvų gamybos procesuose nukreipė jį lazdų kūrimo link. Visa tai prasidėjo tuomet, kai K. Lenhart, užsiimdamas savo mėgstama veikla, matė kokybiškų ir funkcionalių lazdų trūkumą rinkoje. Tai paskatino jį, naudojantis savo turimomis gamybos mašinomis, pradėti kurti krepšius ir rankenas, skirtas slidinėjimo lazdoms. Beveik iš karto po to sekė ir pirmųjų slidinėjimo lazdų sukūrimas, kadangi įkūrėjas puikiai išmanė, kaip reikia apdirbti aliuminį ir kitas medžiagas. Taigi Leki pavadinimas susideda iš dviejų žodžių sandaros – įkūrėjų pavardės bei miesto pavadinimo, kuriame įmonė susikūrė, - Lenhart ir Kircheim. Nuo 1977m. buvo pavartotas naujas terminas – šiaurietiškas ėjimas.

Tuo metu Leki slidinėjimui skirtos lazdos buvo sulaukusios itin didelio pasisekimo ir populiarumo, tad kūrėjai nusprendė praplėsti asortimentą sukurdami lazdas vaikščiojimui. Na, o 2013m. Leki pirmą kartą pristatė dar vieną inovaciją, sukėlusią perversmą rinkoje – itin mažai vietos užimančias, susipakuojančias, bėgiojimui skirtas lazdas. Dėl savo universalumo, minimalaus svorio ir paprasto valdymo šios lazdos labai išpopuliarėjo ir šiuo metu jos sulaukia daugiausiai susidomėjimo ir perkamumo.

Kam lazdos žygyje? Tam, kad galėtume nukreipti dalį spaudimo nuo klubų, nugaros bei kojų. Tam, kad pasidalintume tuo svoriu ir su rankomis, kurios dažniau ilsisi. Taip atstumas bus lengviau įveikiamas. Ir ilgesnis.

Kam lazdos kalnuose? Tam, kad jaustumėmės stabiliau ir tvirčiau. Tam, kad įdarbintume ir viršutinę kūno dalį leidžiantis nuo kalno ar įkalnėje. Žinot ir patys, kaip kartais trūksta kažkokios atramos. Jei dar nežinote, na, tai galite arba patys įsitikinti, arba pasitikėti kitų praktika.

Ar lazdos šiaurietiškam ėjimui tinkamos ir žygiams bei kalnams? Lazdų pasirinkimas priklauso nuo žygio pobūdžio, reljefo, kuriuo bus keliaujama bei paties žygio tikslo. Šiaurietiško ėjimo lazdos galima panaudoti kai kokiems žygiams Lietuvoje, na, nes mes esame gana plokščia šalis. Tuo pačiu, keleto valandų žygis aplink Druskininkus ar pajūriu kai kam yra pats maloniausias laiko praleidimo būdas. Ir ne be reikalo! Kalnuose – ne. Kalnuose prireiks žygiams skirtų lazdų. Žygiams skirtos lazdos turės kur kas ergonomiškesnę rankeną, platesnę rankenos viršutinę dalį pasirėmimui nuokalnėje ar įkalnėje. Dirželiai suteiks daugiau manevringumo, patogumo ir paprastumo. Pati lazda gaminama atramai, o ne papildomam impulsui į priekį, kaip tai yra su šiaurietiško ėjimo ar bėgimo modeliais.

Leki įmonės tikslas – pasiūlyti komfortą, saugumą, papildomą greitį žingsnio metu ir aukščiausią kokybę tam, kad nuotykiai lauke būtų neužmirštami. Per daugelį gyvavimo metų Leki išlaiko 6 pagrindines vertybes, kuriomis vadovaujasi iki šių dienų. Visos jos charakterizuoja visą įmonės požiūrį, jos darbuotojus, partnerius bei sportininkus.

Per daugelį gyvavimo metų Leki išlaiko 6 pagrindines vertybes, kuriomis vadovaujasi iki šių dienų. Visos jos charakterizuoja visą įmonės požiūrį, jos darbuotojus, partnerius bei sportininkus.

Entuziazmas. Entuziazmu bei atsidavimu kūrybai, aktyviam lauko sportui trykštantys Leki kūrėjai yra pasiryžę įvairiems sportininkams pasiūlyti aukštos kokybės produktą.

Inovacijos. Leki komanda niekada neleidžia sau užmigti ant laurų. Anaiptol, jie nuolat testuoja, ieško naujų, patogių sprendimų, kelia sau vis naujus iššūkius bei atsižvelgia į kliento atsiliepimus ir poreikius.

Kokybė. Patikimumas, aukščiausios kokybės detalės, ilgaamžiškumas užtikrina pasitikėjimą įmonės veikla. Bendradarbiavimas ne tik su profesionaliais  sportininkais visame pasaulyje, tačiau taip pat ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjais, sukuria gilesnį ryšį, pagarbą ir nuoširdumą su kiekvienu klientu. Atsakomybė atsižvelgiant į aplinkos apsaugą kuriant kiekvieną net ir minimaliausią produkto detalę. Būtent todėl Leki lazdų garantija siekia 10 metų!

Meistriškumas. Leki džiaugiasi galėdami paremti įvairius sporto profesionalus pritaikydami lazdas būtent pagal kiekvieno žmogaus poreikius, kūno anatomiją, svorio reikalavimus tam tikrose sporto šakose.

Šiaurietiško ėjimo privalumai:

• Gana lengvai išmokstama.

• Iki 30% mažiau apkrauna judinamąjį aparatą, todėl labai tinka turintiems nugaros ar sąnarių problemų.

• Gerinama medžiagų apykaita - einant su lazdomis sudeginama nuo 20% iki 40% daugiau kalorijų, negu vaikštant įprastai.

• Maža traumų tikimybė.

• Einant taisyklingai įdarbinama iki 90% raumenų.

• Stiprina ŠKS ir kvėpavimo sistemą.

• Naudojama reabilitacijoje gydant stuburo ir sąnarių ligas, osteoporozę.

• Gerina pusiausvyrą ir stabilumą, judesių koordinaciją.

• Ugdoma taisyklinga laikysena.

Kaip pasirinkti lazdų ilgį? Pagal formulę: ūgį centimetrais padauginti iš 0,66, o gautą rezultatą apvalinti į didesnę pusę, nes lazda suskirstyta kas 5cm.

Kam reikalingi lazdų antgaliai? Lazdų antgaliai ("batukai") dažniausiai naudojami ant kietų paviršių (pavyzdžiui asfalto) tam, kad sumažintų kaukšėjimą, bei suteiktų papildomos amortizacijos. Taip pat, einant tokiais paviršiais, kaip asfaltas, "batukai" suteikia papildomo sukibimo.

Lazdų žiedai yra naudojami sumažinti galimą gilesnį lazdų susmigimą, pavyzdžiui į sniegą, smėlį ir pan.

Lazdų kontroliavimas - aktyvus atsistūmimas, priekyje lazda sugriebiama, o gale paleidžiama - lazdos ilgis = žingsnio ilgis.