Žinote kuo yra nuostabi Columbia? Kodėl šis prekinis ženklas išlieka toks mėgstamas ir vertinamas? Nes niekuomet nestovi vietoje! Kiekvieną sezoną sugalvoja, kaip nustebinti. Šie metai, ir šis sezonas – ne išimtis. Buvo KONOS batų modelio pristatymas, dabar, artėjant karštiems orams, vasarai ir saulei, sugrįžo smarkiai atnaujinti Columbia vandens batai!

Trumpai apie vandens batus. Kas čia tokie? Columbia jau ilgą laiką siūlo avalynę su specialiu protektoriumi, kurio pagrindinis tikslas – šlapius paviršius paversti mažiau slidžiais. Tai jie įgyvendina dėka smulkių protektoriaus rėžių, kurie šalina po padu esančią drėgmę, taip sumažinant tikimybę paslysti. Antra, avalynės pade yra ertmės, “drenažas”, kuriuo drėgmė iš bato vidaus (jei tektų prisemti pilną batą vandens) tiesiog išbėga lauk. Taip avalynę džiūsta kur kas greičiau už alternatyvią avalynę bet be drenažo. Trečia… Haha! Trečia – tas drenažas ne tik leidžia vandeniui išbėgti, tačiau suteikia ir neįtikėtiną oro cirkuliaciją, kvėpavimą. O tai vasaros sezono metu – neįkainuojama. Gaunasi šie batai it basutės. Tik uždaros.

Tvarka. Dabar apie modelius. Vasaros sezono pažiba DRAINMAKER buvo atnaujinta į DRAINMAKER XTR! Dabar šis modelis siūlys kiek gilesnį protektorių, tad sukibimas su įvairiais paviršiais – check. Daugiau stabilumo ir amortizacijos siūlantis paminkštinimas – check. Panašu, kad šį modelį Columbia pavertė kiek universalesne, tinkama ir žygiams, kelionėms, baidarėms, ir laisvalaikiui, vasaros šventėms, vestuvėms, gimtadieniams ir iškyloms gamtoje! Beje, atkeliauja ir su versija be raištelių, su pavadinimu DRAINMAKER TR!

Ištikimiems Columbia fanams turime vieną mažutę naujieną: grįžusią PFG kolekciją.

Vienas iš šios kolekcijos produktų –  CASTBACK PFG. Tiesa, šių vandens batų drenažas – kitoks, angos yra išoriniame audinyje, o ne pado paminkštinime, tačiau geresniam kvėpavimui šis variantas turės daug vertės. Pado protektorius yra skirtas laisvalaikiui, praturtintas smulkiais grioveliais, kaip ir visoje “vandens batų“ linijoje.

Jeigu reiktų kažko panašaus į aptartus vandens batus, tačiau kiek daugiau nukreipto į žygius ir mažiau į laisvalaikį – VAPOR VENT turėtų iššokti paieškoje, kaip numeris vienas. Kiek agresyvesnis protektorius, žemesnis profilis, tvirtesnis išorinis audinys – pats tas vaikštinėjant gamtoje!

Jo, tai jeigu mėgstate vasarą, šiltą orą, pasivaikščiojimus, bet nemėgstate sukaitusių kojų ar basučių – šie batai – tikras laimėjimas!