Artėjant vasaros sezonui, tėvai pradeda džiaugtis galimybe atnaujinti savo vaikų garderobą ateinančios vasaros dienoms. Nors pasirinkti stilingus drabužius yra svarbu, taip pat didelė reikšmė tenka tinkamų batų pasirinkimui jūsų mažiesiems. Šiame tinklaraščio įraše aptarsime, kokius veiksnius reikia atsižvelgti, renkantis vaikams vasarinius batus, ir pateiksime keletą madingų ir praktiškų pasirinkimų.

  1. Oro pralaidumas ir komfortas.

Kai temperatūra pakyla, labai svarbu rinktis batelius, kurie būtų pralaidūs orui ir patogūs vaikui. Ieškokite batelių, pagamintų iš lengvų medžiagų, kurios leidžia orui cirkuliuoti ir išlaiko vaiko kojas sausas. Svarbu atkreipti dėmesį į medvilnės audinio, tinklelio arba atviros konstrukcijos batelius, kurie maksimaliai suteiks oro cirkuliaciją.

  1. Tinkamas dydis ir palaikymas.

 Užtikrinkite, kad vasarinių batų dydis tinkamai tiktų vaiko kojai ir suteiktų pakankamą pėdos palaikymą. Neteisingai pasirinkti bateliai gali sukelti nuospaudas, ar  kojų skausmą. Ieškokite batelių su reguliuojamais užsegimais, tokius kaip juostelės, segtukai.

  1. Patvarumas ir lengva priežiūra.

Vaikai yra žinomi dėl savo aktyvaus gyvenimo būdo, todėl svarbu pasirinkti batus, kurie atlaikytų jų nuotykius. Ieškokite gerai sukonstruotų batų su sustiprintomis pirštų dangteliais ir tvirtais padais, kad atlaikytų aktyvius žaidimus ir turėtų gerą sukibimą su įvairiais paviršiais. Be to, rinkitės batus, kuriuos būtų lengva valyti ir prižiūrėti, nes vaikai paprastai greitai susitepa avalynę. Batai su išimamais ir plaunamais vidpadžiais arba skalbimo mašinoje plaunamų medžiagų gali būti patogus pasirinkimas.

  1. Stilius ir universalumas.

Nors funkcionalumas yra labai svarbus, vasariniai batai vis tiek gali būti madingi. Ieškokite universalių stilių, kuriuos galima derinti su skirtingais drabužiais, pavyzdžiui, neutralių spalvų ar ryškių atspalvių, kurie papildo jūsų vaiko garderobą. Leiskite savo vaikams dalyvauti sprendimų priėmimo procese, kad jie jaustųsi patogiai ir pasitikėtų pasirinkta avalyne.

 

Populiariausi vasaros batų pasirinkimai vaikams:

a. Lengvi sportbačiai. Kvėpuojantys ir patogūs sportbačiai, pagaminti iš tinklelio ar drobės medžiagų, suteikia puikią atramą ir lankstumą aktyviems vaikams. Puikus pasirinkimas REIMA basos pėdos batai - kasdienai skirti basos pėdos batai (barefoot) yra lengvi, lankstūs, kvėpuojantys - idealūs dėvėti karštomis dienomis.

b. Basutės. Rinkitės batus  su reguliuojamais dirželiais, paminkštintais padais ar guminiais padais, kad užtikrintumėte optimalų komfortą ir pralaidumą orui.

c. Vandens batai. Puikiai tinka nuotykiams prie baseino ar kelionėms paplūdimyje, vandens batai užtikrina sukibimą, greitai džiūsta ir apsaugo nuo aštrių daiktų.

d. Sportiniai batai su uždaru priekiu. Šie batai pasižymi komfortu, pralaidumu orui ir apsaugo pirštus, todėl puikiai tinka žaisti lauke ar žygiuoti pėsčiomis.

 

Išvada:

Kai ruošiate savo vaikus vasaros sezonui, svarbiausias prioritetas turėtų būti tinkamų batų pasirinkimas. Pirmenybę teikite kvėpavimui, patogumui, tinkamam prigludimui ir atramai, kad užtikrintumėte sveiką pėdų vystymąsi ir malonius vasaros nuotykius!